Mednarodna konferenca Primerjalno pravni pregled in sodno varstvo enakosti spolov

V znamenju prihajajočega Svetovnega dneva žensk, vas Inštitut za proučevanje enakosti spolov (IPES) skupaj z Mednarodnim združenjem za ustavno pravo, Evropskim združenjem študentov prava (ELSA Ljubljana) in Aequitas – Študentsko društvo za človekove pravice in demokratizacijo, vabi na mednarodno konferenco “Primerjalno pravni pregled in sodno varstvo enakosti spolov”, ki bo – prek spleta in v angleškem jeziku – potekala 4. in 5. marca.

Program konference sestoji iz treh sklopov, katerih vsebina je problematika (ne)enakosti spolov na več področjih – zgodovinska in sociološka perspektiva enakosti spolov, primerjalno pravni pregled enakosti spolov, zlasti s primerjavo zakonodajnih okvirov in (ustavno) sodnega varstva enakosti spolov.

Ker želijo pozvati mlade k novim pristopom in idejam za proučevanje (ne)enakosti spolov, vabijo vse zainteresirane posameznike in posameznice, da oddajo svoje predloge in osnutke za znanstvene članke, ki naj niso daljši od 1000 besed, do 10. februarja 2021.

Osnutki bodo vrednoteni v sklopu programa drugega dneva konference, kasneje pa bodo kandidati in kandidatke imeli 6 tednov za dodelavo članka (če je ta potrjen na konferenci), ki bo objavljen v Przegląd Europejski (znanstvena revija Fakultete za politične vede in mednarodne študije, Univerza v Varšavi).

Število mest na konferenci je omejeno, svojega si pa lahko zagotovite s prijavo na elektronski naslov info@ipes-si.org, kamor lahko pošljete tudi osnutke, ki bi jih želeli predstaviti na konferenci (pisanje prispevka seveda ni pogoj za sodelovanje na konferenci).

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Inštitut za proučevanje enakosti spolov