Dan varne rabe interneta

Safe.si obvešča, da je letošnji dan varne rabe interneta, ki bo 9. februarja, posvečen temi dobrega počutja pri uporabi interneta.

Tehnologija naj bi nam marsikaj olajšala, nam življenje izboljšala, ne pa da nas moti in odvrača od njega, slabša naše zdravje in nas oddaljuje od odnosov z bližnjimi. Kako torej tehnologije uporabljati na način, da pozitivno prispevajo k našemu splošnemu fizičnemu in psihičnemu dobremu počutju in zdravju?

Šole in druge organizacije, ki delate z mladimi, vabijo, da v mesecu februarju sami organizirate svoj dogodek: učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih naprav.

Za vas pripravljajo brezplačen spletni paket gradiv, ki vam ga bodo na podlagi vaše registracije poslali ob koncu meseca januarja 2021. Pripravljajo gradiva, ki jih boste lahko uporabili tudi za morebitno izvedbo aktivnosti na daljavo, če v mesecu februarju zaradi slabe epidemiološke slike pouk ne bo potekal v razredih.

Več informacij lahko najdete tukaj.

Vir: Safe.si