Miti o delu, študiju in nabiranju izkušenj v Nemčiji

Si tudi ti že razmišljal/-a o tem, da bi se podal/-a na pustolovščino v Nemčijo ali Avstrijo, poskušal/-a poiskati zaklad na koncu nemške mavrice ali prepričati avstrijske pisarniške škrate, da si ti natanko tisto, kar iščejo?

Udeleži se dogodka Nefiks nemškega jezikovnega kluba Maribor, kjer bodo skupaj s predstavniki DAAD-a (Deutscher akademischer Austauschdienst) in EURES-a raziskovali različne priložnosti za pridobivanje izkušenj v nemško govorečem prostoru.

Spoznal/-a boš, kje in kako zaprositi za štipendijo za poletni tečaj nemščine ali študijsko izmenjavo, trike, kako napisati motivacijsko pismo, ki bo prepričalo vsakega delodajalca v Nemčiji ter na kaj morate biti pozorni pri razgovoru.

Za konec pa boš prisluhnil/-a še zgodbam študentov, ki so se že podali na pustolovščino v Nemčijo. Ob druženju boš spoznal/-a tudi Nefiks jezikovne klube: srečanja mladih, kjer se v tujem jeziku in v družbi “native speaker-ja” pogovarjajo o temah, ki jih zanimajo ter tako izpopolnjujejo konverzacijske kompetence, spoznavajo kulturo preko jezika in širijo svojo socialno mrežo.

Udeležba je brezplačna, a je potrebna predhodna prijava. Prijavnico najdeš tukaj

Več informacij o dogodku najdeš tukaj.