Mladinske izmenjave – odlična priložnost za mlade

Letošnji Evropski teden mladih, že deveti zapored, poteka med 1. in 7. majem. V ta namen bomo na spletni strani L’MIT objavili nekaj navdihujočih zgodb mladih, ki so se odpravili v tujino preko programa Erasmus+

Svojo zgodbo je z nami delil Tadej Perčič.

Neformalno izobraževanje zame predstavlja velik in pomemben del življenja. Mladinske izmenjave so odlična priložnost za ravno takšno neformalno izkušnjo. Vedno rad spoznavam nove ljudi, nove tematike in nove priložnosti. Z udeležbo na mladinskih izmenjavah sem pričel že dokaj zgodaj, že ob začetku srednje šole. Kasneje sem se udejstvoval na projektih tako v domači organizaciji, kot v tujini. Izbira organizacije zame ni predstavljala težave, saj sem bil v Celjskem mladinskem centru aktiven že prej vzporedno z osnovnošolskih izobraževanjem.

Na vseh projektih mi je najbolj všeč raznolikost, saj nas vse povezuje in enači le to, da smo si različni. Vedno znova se veliko naučim in s tem širim svoja obzorja ter hkrati spoznavam česa vsega še ne znam. Tudi po vrnitvi v “realno “ življenje učinki izmenajve vedno ostajajo. Ostenejo znanja, prijateljstva, različne vezi in včasih tudi malce drugačen pogled na svet.

Vse malde pozivam, da se aktivirajo na svojem področju in poskušajo nadgraditi vse svoje formalno znanje. Poskušajte večkrat reči “da” in se spustit iz svoje cone udobja.

Se vidimo na prihodnjih dogodivščinah!

Več o Evropskem tednu mladih najdete tukaj.