Na sprehod po Ljubljani z novim zemljevidom USE-IT!

Nov zemljevid za mlade popotnike USE-IT Ljubljana je tu!

Brezplačen zemljevid obiskovalcem ponuja preverjene informacije o skritih kotičkih naše prestolnice po izboru in okusu njenih mladih prebivalcev.

Zemljevid USE-IT je namenjen vsem, ki bi si poleg klasičnih znamenitosti mesta želeli raziskati tudi manj običajne in manj obljudene kotičke mesta, ki ponujajo svojevrstno izkušnjo z lokalnim pridihom. Zemljevid s svojo igrivo vizualno podobo in razgibano vsebino privlači predvsem mlade popotnike, saj ga ustvarjajo in oblikujejo mladi, ki v Ljubljani živijo, študirajo, delajo in z njo prebivajo. Zloženka s tlorisom in priporočili domačinov deluje kot mestni vodič, ki uporabnika vodi po mestnem dogajanju, priljubljenih ali zanimivih lokacijah in uporabi javnega prometa. Zemljevid je opremljen tudi z manj konvencionalnimi kategorijami, kot na primer z naborom pogostih in malo manj pogostih navad meščanov in mini mestnim glasbenim vodnikom.

Zemljevid je dostopen v tiskani obliki v TIC Ljubljana, Info centru ŠKUC, ljubljanskih hostlih in lokalih, na spletni strani USE-IT Europe ter kot aplikacija USE-IT za pametne telefone.

V primeru, da bi mladinske organizacije zaradi načrtovanja mednarodnih projektov, mladinskih izmenjav ali drugih razlogov želele prejeti večje število zemljevidov v tiskani obliki, nam pišite na ljubljana@use-it.travel.

Več informacij o zemljevidih USE-IT najdete tukaj. Zemljevid USE-IT Ljubljana v digitalni obliki najdete tukaj.

Projekt izdelave zemljevida sta podprla Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino.