Natečaj stop animacij “Ni prave poti”

Če vas zanima stop animacija, se z njo ljubiteljsko ali že profesionalno ukvarjate je natečaj odlična priložnost, da se lotite ustvarjanja na temo nikoli dokončanih poti tistih, ki iščejo boljše življenje.

V Pekarni Magdalenske mreže namreč razpisujejo natečaj za najboljšo stop animacijo, ki bo nastala na podlagi odlomkov dnevniških zapisov Calais Calais.

Dnevniški zapisi ne ponujajo odgovorov ali rešitev, zato niso panaceja za današnje probleme.

Gre za zbirko spominov, izkušenj in notranjih konfliktov, ki so posledica travmatičnih doživetij v begunskem centru v francoskem pristaniškem mestu Calais. Kaos, iluzija, odgovornost, krivda, upanje, policijsko nasilje, fašizem, seksizem, zatiranje, kategoriziranje ljudi.

Na natečaj se lahko s svojim izdelkom prijavite kot posameznik_ca ali skupina, poslužite se lahko različnih tehnik stop animacije (pikselacija, glina, lutke, objekti, izrezki, mešano, drugo), končen izdelek pa naj bo dolg med 15 sekund in 3 minute.

Prijava naj vsebuje naslov animacije, kratek opis, imena in priimke avtoric_jev, vse to pa do 20. 9. 2019 pošljete na infopeka@infopeka.org oziroma na nosilcu podatkov prinesete ali pošljete na Pekarna Magdalenske mreže, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Ustvarjalka_ec oziroma ustvarjalke_ci najboljše prispele stop animacije se bo/bodo lahko brezplačno udeležil_a/udeležile_i večdnevne delavnice stop motion animacije, ki jo bo tekom 9. edicije StopTrik festivala vodila svetovno priznana animatorka.

Vsi prispeli izdelki se bodo predstavljali na končni razstavi projekta “Na polovici poti” ter bodo predvajani na pred-dogodku StopTrik festivala in deležni objav in promocij na socialnih omrežjih.

Več si lahko preberete tukaj.