Natečaj za mlade oblikovalce “Zero waste fashion design competition 2018”

Vabljeni k sodelovanju na natečaju “Zero Waste Fashion Design Competition 2018”, ki ga razpisuje Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem.

Namen natečaja je spodbuditi mlade oblikovalce in ustvarjalce k zmanjševanju odpadkov, oblikovanju brez odpadkov, ponovni uporabi ter preoblikovanju oblačil. Odpadki postajajo v svetu čedalje večji problem, zato je prizadevanje za trajnostno oblikovanje v modni industriji izrednega pomena.

Trajnostno oblikovanje v modi se v sklopu natečaja navezuje na oblikovanje in krojenje brez odpadkov (angl. Zero waste), ponovno uporabo odpadnih ali zavrženih izdelkov in materialov ter predelavo in preoblikovanje oz. rekonstrukcijo oblačil, “upcycling” ter “recycling” oblačil in odpadkov.

Kdo se lahko prijavi?

Na natečaju lahko sodelujejo oblikovalci in ustvarjalci od 18 leta naprej, ki izdelajo oblačila v skladu z zahtevami razpisa.

Zainteresirani ustvarjalci (prijave v skupini se ne upoštevajo) se v skladu z razpisom prijavijo do 20. septembra 2018 (do 23.59 ure).

Nagrada in razstva izdelkov

Po zaključku prijavnega roka bo strokovna komisija pregledala in ocenila prispele vloge ter izbrala 5 finalistov, ki bodo v dogovorjenem roku poslali izdelana oblačila v ocenjevanje. Finalisti natečaja prejmejo za nagrado udeležbo na “poletni šoli” TRAJNOSTNEGA OBLIKOVANJA, ki jo bo izvedla Fakulteta za dizajn v letu 2019 ter predstavitev izbranih oblačil na razstavi v sklopu Meseca Prostora Fakultete za dizajn in Meseca oblikovanja v Mestu oblikovanja Ljubljana.

Po končanem izboru bo strokovna komisija izmed 5ih finalistov razglasila zmagovalca natečaja. Zmagovalec natečaja prejme za nagrado predstavitev v reviji Gloss ter promocijo izdelkov na vseh predstavitvah Fakultete za dizajn.

Več o natečaju si preberite tukaj.