Postani novinar akcije Očistimo Slovenijo 2018

V društvu Ekologi brez meja 15. septembra tretjič in še zadnjič organizirajo čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2018 v do zdaj prepoznani obliki. Tokrat si poleg čiščenja divjih odlagališč in pobiranja odpadkov še bolj želijo spreminjati družbeno kulturo. To želijo doseči tudi z informiranjem o problematiki onesnaževanja. Zato so si zadali ambiciozen cilj – priti v vsako gospodinjstvo! Verjamejo, da jim bo to uspelo, a le z vašo pomočjo.

Postanite poročevalci akcije Očistimo Slovenijo 2018 s terena! V dneh do 15. septembra bo pestro dogajanje širom po Sloveniji, ki ne sme utoniti v pozabo. Prav tako bodo veseli prispevkov o aktualnih temah na temo zavržene hrane, pametne potrošnje in odpadkov na splošno. Poznate kakšno dobro prakso v vašem okolju? Z veseljem jo objavijo na njihovem Portalu pozitivnih praks, da jo spoznajo še vsi drugi.

V novinarsko ekipo vabijo:

  • poročevalce s terena, ki bodo pisali o dogodkih, povezanih z akcijo Očistimo Slovenijo 2018,
  • novinarje, ki bodo pokrivali aktualne tematike, povezane z odpadki in
  • vse, ki bi radi predstavili dobro prakso iz lokalnega okolja.

Ljubitelji pisanja, ki bi želeli sodelovati pri ozaveščanju družbe o pomenu zmanjšanja in preprečevanja nastajanja odpadkov, jim pišite na elektronski naslov 2018@ocistimo.si. Prav tako dobrodošli tisti, ki radi izdelujete video prispevke, radi rišete ali oblikujete.

Vsi ostali pa se vidimo 15. 9. 2018, ko bomo očistili Slovenijo še zadnjič in za vedno!