Nefiks karierni dan 2018

Zavod Nefiks v četrtek 1. februarja 2018 po srednjih šolah po Sloveniji organizira že tretji Nefiks Karierni dan. Namen dogodka je mladim sporočiti, da je študij le pot in ne cilj. Na ta dan se bodo dijaki lahko za pomoč pri odločanju za poklic obrnili na Karierna središča Zavoda za zaposlovanje.

Na srednjih šolah po celi Sloveniji bodo potekale raznolike dejavnosti na temo kariernega razvoja – delavnice, pogovori z delodajalci in nekdanjimi dijaki njihovih šol, ki so sedaj uspešni v svojih poklicih, pa tudi svetovanja. Dijaki se bodo lahko odzvali na natečaj za najboljšo misel na temo dneva in tako oblikovali kartico, ki bo natisnjena. 

Letošnji osrednji dogodek bo potekal v Predsedniški palači, kjer bo dijake Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana nagovoril predsednik, Borut Pahor. Po uvodnem pozdravu pa bo potekal pogovor s predstavniki poklicev prihodnosti, kot so: vodja zadovoljstva v podjetju, programer virtualne resničnosti, digitalni arhitekt, spodbujevalec inovativnih rešitev prihodnosti, inovativni kmetovalec… Predstavljeni poklici prihodnosti bodo sedanjost trga dela dijakov. Dijaki bodo na ta način dobili vpogled v svet zaposlovanja in navdih za prihodnost.

Za vse dodatne informacije so dosegljivi na telefonsko številko: 040 698 915 ali email: info@nefiks.si.