Oddaj vlogo za nastanitev v objektu Skupnost za mlade – Gerbičeva

Zaključena je gradnja objekta Skupnost za mlade – Gerbičeva. Gre za pilotni projekt, ki je nastal z idejo in ciljem povečanja osamosvojitve mladih med 18. in 29. letom starosti po zaključku šolanja, ki se prvič soočajo z reševanjem stanovanjskega problema.

Skupaj je za oddajo na voljo 171 postelj v 109-ih bivalnih enotah na lokaciji Gerbičeva ulica v Ljubljani. 

Velikost bivalnih enot se giblje med 16.46 m2 in 34.59 m2 ter so primerne za eno, dve ali tri osebe. Bivalne enote bodo opremljene z mini kuhinjo, kopalnico, omarami, posteljami, mizami in stoli odvisno od tipa bivalne enote. Poleg bivalnih enot so v objektu za souporabo namenjeni tudi skupni prostori, ki bodo ravno tako opremljeni in urejeni za nove stanovalce.

Prednost pri izboru najemnikov imajo ranljive mlade osebe, mlade osebe, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje, ostale mlade osebe. Sklad bo bivalne enote oz. postelje oddajal sproti prosilcem do oddaje vseh bivalnih enot oz. postelj po pogojih iz razpisa, posebnem protokolu izbora najemnikov s pomočjo posebnega računalniškega programa in so predstavljeni na spletni strani Sklada.

Vabljeni, da si ogledate celotno razpisno dokumentacijo, v primeru dodatnih informacij pa jih lahko tudi pokličete ali pošljete vprašanje na elektronski naslov ssrsinfo@ssrs.si.

Pričakujejo, da bodo lahko prve vselitve uspešno opravili poleti oz. v drugi polovici leta 2021.

Zadnji dan za oddajo prijave za najem je 12. 7. 2021.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Stanovanjski sklad Republike Slovenije