Sindikat Mladi plus vabi na Simpozij civilne družbe

Z namenom osvetlitve položaja civilne družbe v Sloveniji, bo organiziran simpozij civilne družbe, ki bo potekal 13. julija, od 14.00 dalje, v Kino Šiška. 

Simpozij poteka v sklopu kampanje za zaposlovanje mladih v organizacijah civilne družbe in krepitev civilne družbe, ki jo izvajajo na Sindikatu Mladi plus, v sklopu projekta Katalizatorji – zaposlovanje mladih za družbene spremembe.

Na simpoziju civilne družbe bodo:

  • analizirali stanje civilne družbe v Sloveniji,
  • ponudili prostor aktivnim predstavnicam in predstavnikom civilne družbe za izražanje in identificiranje problematike, zaradi katerih je njihovo delovanje oteženo ali onemogočeno,
  • prepoznavali področja, kjer so nam problematike skupne,
  • presodili ali/kako jih želimo reševati skupaj in potencialno ustvarjali predloge rešitev ali načinov ukrepanja, da se bo stanje spremenilo in izboljšalo.

S sodelujočimi organizacijami so pripravili dokument z izhodišči za razpravo, v katerem so zajeti nekateri prevladujoči izzivi, s katerimi se sooča civilna družba v Sloveniji, a nikakor ne opredeljuje vseh. Lahko so vam v pomoč pri razmisleku o izzivih vašega društva, zavoda ali gibanja.

Vabijo vas, da tudi vi na simpoziju predstavite izzive, s katerimi se soočate in morda že vnaprej premislite o potencialnih načinih za naslavljanje le-teh.

Za lažjo organizacijo dogodka vas v primeru udeležbe na dogodku prosijo, da izpolnite prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Več informacij o simpoziju najdete tukaj.

Vir: Sindikat Mladi plus