Odprt je poziv za kratke filme v sekciji Video na plaži – rok prijave je podaljšan

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema poziva k prijavi kratkometražcev na sekcijo Video na plaži.

V sekciji Video na plaži podpirajo prikaz filmske produkcije še neuveljavljenih avtorjev novih generacij, ki raziskuje bogastvo in drznost filmskega izraza tako v formi kot v vsebini. Ob domači neodvisni produkciji prikazujejo tudi filme iz sosednjih držav in širše.

Video na plaži ni tekmovalni program, temveč deluje kot raziskovalna platforma, ki poleg javne predstavitve filmov omogoča tudi dialog, pretok idej in znanja med gostujočimi uveljavljenimi avtorji ter tistimi, ki so šele na začetku svoje filmske poti, ali pa se s svojim ustvarjanjem gibljejo zunaj ustaljenih prostorov konvencionalne in tržno naravnane filmske produkcije.

Omejitev glede filmskih zvrsti ni. Dokumentarne, igrane, eksperimentalne ali animirane kratke metre naj zaznamuje predvsem odprt, svoboden in povezovalen duh, ki tako ali drugače ruši vrsto konstruiranih družbenih, političnih, kulturnih, narodnostnih, verskih, medgeneracijskih ter seveda izraznih pregrad.

Dolžina prijavljenih filmov je do 30 minut. Prednost pri izboru bodo imeli filmi, ki so nastali v letih 2023 in 2024. Omejitev glede števila prijavljenih filmov posameznega avtorja ni, vendar mora biti vsak film prijavljen na svojem obrazcu.

Rok prijave je podaljšan do 4. 4. 2024.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Otok, zavod za razvoj kulture in družbe