Odprt poziv za kratke filme v sekciji Video na plaži festivala Kino Otok v letu 2023

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo v svoji 19. izdaji med 7. in 11. junijem 2023 ponovno osvetlil filmska platna v Izoli in po Sloveniji. Dinamična in dinamitna sekcija Video na plaži bo na platno pod zvezdami in pred njega ponovno pripeljala izbor svežih udarnih kratkometražcev odprtega duha in njihove avtorje.

V sekciji Video na plaži podpirajo prikaz filmske produkcije še neuveljavljenih avtorjev novih generacij, ki raziskuje bogastvo in drznost filmskega izraza tako v formi kot v vsebini. Ob domači neodvisni produkciji prikazujejo tudi filme iz sosednjih držav in širše. Video na plaži ni tekmovalni program, temveč deluje kot raziskovalna platforma, ki poleg javne predstavitve filmov omogoča tudi dialog, pretok idej in znanja med gostujočimi uveljavljenimi avtorji ter tistimi, ki so šele na začetku svoje filmske poti, ali pa se s svojim ustvarjanjem gibljejo zunaj ustaljenih prostorov konvencionalne in tržno naravnane filmske produkcije.

Mlade avtorje (jasno, mlad po srcu šteje) iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in onkraj pozivajo k prijavi in predstavitvi del, ki bodo tekom festivala prikazana v sproščenem vzdušju pod zvezdami ter v neposredni bližini izolske plaže Svetilnik.

Avtorji bodo ob uvrstitvi v program deležni tudi:

  • akreditacije za vse filmske projekcije festivala, PRO Otok in ostale festivalske dogodke,
  • možnosti nastanitve v festivalskem kampu Škamp,
  • predstavitve filma v festivalskem katalogu.

Omejitev glede filmskih zvrsti ni. Dokumentarne, igrane, eksperimentalne ali animirane kratke metre naj zaznamuje predvsem odprt, svoboden in povezovalen duh, ki tako ali drugače ruši vrsto konstruiranih družbenih, političnih, kulturnih, narodnostnih, verskih, medgeneracijskih ter seveda izraznih pregrad. Dolžina prijavljenih filmov ne sme presegati 30 minut. Prednost pri izboru bodo imeli filmi, ki so nastali v letih 2022 in 2023. Omejitev glede števila prijavljenih filmov posameznega avtorja ni, vendar mora biti vsak film prijavljen na svojem obrazcu.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Zavod Otok