Odprte prijave na ClimateLaunchpad 2018

ClimateLaunchpad je največji natečaj poslovnih idej s področja ‘zelenih’ tehnologij, ki ga organizira Climate-KIC, vodilna pobuda EU na področju inovacij za boj proti podnebnim spremembam. Cilj tekmovanja je odkriti čim več potencialnih idej, ki bi lahko pripomogle k ohranjanju okolja in jih tako spremeniti v posel.

Natečaj je brezplačen in primeren za vse, ki imajo zeleno poslovno idejo. Lahko ste nov start-up, malo in srednje podjetje, raziskovalec, študent, javna organizacija, svetovalec, inženir.

Da se lahko udeležite tekmovanja, je potrebno predložiti idejo ali inovacijo, ki lahko vpliva na okolje. Prvi del tekmovanja predstavlja Boot Camp, ki poteka v vaši domači državi. Skupina strokovnjakov vam bo pomagala izboljšati vašo idejo in vas naučila, kako sestaviti poslovni načrt. Po opravljenem Boot Campu sledi obdobje mentorstva, ko boste nadgrajevali in intenzivno razvijali svojo idejo, ki bo predstavljena lokalni žiriji, najboljše 3 pa se bodo predstavile v velikem finalu.

10 najboljših sodelujočih v velikem finalu bo dobilo direkten dostop do Climate-KIC pospeševalnika-priznane podjetniške šole, kjer se ideje pretvarjajo v uspešne posle. Poleg dostopa do pospeševalnika bodo prvi trije uvrščeni prejeli tudi denarne nagrade.

Rok prijave je 30. 4. 2018.

Več informacij najdete tukaj.