Predstavitev pripravništev in zaposlitvenih priložnostih v institucijah EU

Če iščete zanimivo poklicno pot v dinamičnem, hitro razvijajočem se okolju, je Evropska unija pravi naslov. Ne glede na vaš študijski profil, EU vsakomur ponuja zanimivo delovno mesto s številnimi izzivi. V okviru dogodka bo osebje Hiše Evropske unije v Ljubljani predstavilo, katere karierne priložnosti vas čakajo v institucijah Evropske unije in kakšni so selekcijski postopki.

Predavatelj: Mito Žnidarko je vodja Informacijskega središča Hiše Evropske unije v Ljubljani, ki vam lahko iz prve roke predstavi možnosti za pripravništva in zaposlitev v institucijah EU ter postopke, ki spremljajo izbor osebja. Hiša Evropske unije združuje Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji. Informacijsko središče Hiše Evropske unije je njuna skupna kontaktna točka za državljane.

Predstavitvi bo sledil vodeni ogled multimedijskega centra Doživi Evropo. Interaktivne medijske postaje v multimedijskem centru Doživi Evropo vam na dostopen in igriv način predstavijo Evropski parlament in Evropsko unijo v celoti ter vam omogočajo edinstven vpogled v procese odločanja na ravni Evropske unije. S prikazanimi praktičnimi primeri in projekti spoznajte, kako odločitve Evropskega parlamenta in drugih evropskih institucij vplivajo na vsakdanje življenje evropskih državljanov. Obiskovalci imate možnost spremljati delo evropskih poslank in poslancev ter jih neposredno kontaktirati. Vsekakor pa ne smete izpustiti fotografske kabine, v kateri se lahko fotografirate z izbranim ozadjem in s pomočjo rekvizitov posnamete svojo izvirno fotografijo.

Prijavnico najdete tukaj.