Odprte so prijave na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2018

Ljubljanski univerzitetni inkubator in Univerza v Ljubljani že osmič organizirata natečaj z namenom, da se podpre čim več tehnoloških in netehnoloških inovacij, pa tudi inovativnih podjetniških idej.

Vse prijavljene inovacije bodo dobile pomoč pri pripravi poslovnega modela in prejele informacijo, kako zaščititi intelektualno lastnino. Prijava inovacije skupinam omogoča tudi oceno komercialnega potenciala ideje, podporo pri razvoju in pri vstopu na trg, pomoč pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitorjev in gospodarstvenikov.

Najboljše tri inovacije bodo prejele še strokovno in finančno podporo iz nagradnega sklada, ki znaša 6000 EUR. V aprilu bo rektor na Univerzi v Ljubljani prvemu od treh superfinalistov podelil nagrado 3000 EUR, drugemu 2000 EUR in tretjemu 1000 EUR.

Kdo se lahko prijavi?

Vabljeni vsi, ki imate tehnološke in netehnološke inovacije, kot tudi inovativne podjetniške ideje. Prijavijo se lahko skupine, kjer je vodja skupine študent ali alumni študent (do 3 leta po zaključku študija), raziskovalec ali pedagoški delavec Univerze v Ljubljani.

Ocena komercialnega potenciala ideje

Vaša ideja/inovacija bo profesionalno ocenjena po naslednjih kriterijih: jasnost opisa ideje, inovativnost projekta, tehnološka perspektivnost proizvoda/storitve, raven tveganja glede na ocenjen tržni izplen, velikost tržnega potenciala, izpostavljenost konkurenci, konkurenčne prednosti, kakovost ekonomike projekta, kakovost načrtovane organizacije izvedbe projekta, primernost tima za izvedbo projekta, kakovost razmerij do Univerze v Ljubljani, razvitost inovacije, vpliv na izboljšanje kvalitete življenja, družbena odgovornost projekta in predstavitev skupine na intervjuju.

Prijave se zbirajo do vključno 15. marca 2018. Povej naprej!

Več informacij in prijavnico najdete tukaj