Poletni tabor: “Pogum za spremembe 2017″

Gibanje za dostojno delo in socialno družbo obvešča, da se bo letošnji poletni tabor Pogum za spremembe dogajal od 7. do 9. julija 2017, v Portorožu.

Tabor je namenjen premisleku prekarnega dela, ki s sabo prinaša spremenjeno razumevanje razmerja med delavcem in delodajalcem. Prekarni delavci so razumljeni kot zunanji dobavitelji, ki ne prejemajo mezde oz. plače, zadostne za življenjske stroške, temveč prejemajo plačilo za delovni učinek.

Na letošnjem taboru bo v petek okrogla miza z naslovom Prihodnost dela in socialne države. Govorce iz različnih področij bodo spraševali o možnostih in obstoječih praksah v tujini za izboljšanje pogojev dela in socialnih pravic prekarnih delavcev. V soboto dopoldne bodo predavatelji z izkušnjami iz sindikalnega in aktivističnega boja za pravice delavcev predstavili primere iz svojega delovanja. Sobotno popoldne bo namenjeno delavnici pravnega odbora Gibanja, na kateri bo ta predstavil sodne prakse primerov prekarnih delavcev. V soboto zvečer si boste ogledali dokumentarni film Machines, ki prikazuje življenje delavcev v tekstilni tovarni in življenje upravnika tovarne v indijskem Gujaratu. Predvajanju filma bo sledila večerna zabava, namenjena utrjevanju vezi med udeleženci tabora in spoznavanju novih in starih članov Gibanja. V duhu druženja, povezovanja, izmenjevanja izkušenj z delom, utrjevanja vezi in načrtovanja skupnih akcij v prihodnosti bo potekala tudi nedelja.

Udeleženci tabora plačajo (del) stroške (-ov) prenočitve in obrokov na taboru.

Prijavite se lahko tukaj.

Več informacij najdete tukaj.