Poletni tabor za sorojence otrok z zdravstvenimi težavami ali otroke staršev z zdravstvenimi težavami

Zveza Sonček v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede v okviru projekta MeWe (Psihološka podpora za spodbujanje duševnega zdravja in dobrega počutja med mladimi oskrbovalci v Evropi) ponuja poletni tabor za mladostnike_ce – sorojence_ke oseb s posebnimi potrebami oz. otroke staršev z različnimi oviranostmi, ki želijo: 
 

  • pridobiti veščine za učinkovito spoprijemanje z neprijetnimi mislimi in občutki, 
  • bolje razumeti sebe, kaj jim je v življenju pomembno in se naučiti na kakšen način jih lahko vrednote vodijo, navdihnejo in motivirajo, 
  • spoznati vrstnike_ce, ki imajo v družini brata ali sestro s posebnimi potrebami, z njimi deliti lastne izkušnje in krepiti svojo podporno mrežo in 
  • kvalitetno in aktivno preživeti prosti čas z vrstniki, spoznavati nove kraje in drugačne aktivnosti. 

Tabor bo potekal v času od 23. 8. do 29. 8. 2020 v Centru Sonček Vrtiče pri Zgornji Kungoti. Več informacij o lokaciji najdete tukaj. 

Število razpisanih mest: do 20 udeležencev_k. Program je namenjen izključno sorojencem_kam in družinskim članom_icam oseb s posebnimi potrebami, oviranostmi ali drugimi zdravstvenimi težavami (akutne, kronične bolezni in drugo). 

Tabor je namenjen mladostnikom_cam starim od 13 do 18 let. V primeru večjega števila prijavljenih, imajo prednost mladostniki_ce stari od 15 do 17 let.  

Cena sedem dnevnega polnega penziona (bivanje in prehrana) znaša 70 eur . Strokovni program je v celoti financiran s strani mednarodnega projekta MeWe. Navodila glede plačila tabora boste dobili v dopisu. Plačilo je potrebno izvesti do 15. 8. 2020. Vračilo denarja je možno le v primeru bolezni ob predloženi zdravniški dokumentaciji. 

Prijave sprejemajo preko e-prijavnice, tukaj, do 15. 6. 2020 oziroma do zapolnitve mest. Če ste prijavnico izpolnili_e v fizični obliki, jo pošljite na naslov: Zveza Sonček so.p., Rožanska ulica 2, 1000 Ljubljana. 

Več informacij lahko najdeš tukaj