Tečaj nege gozda s poudarjeno socialno funkcijo

Gozd ima poleg ekološke in gospodarske funkcije tudi mnogo socialnih funkcij – od prostora za rekreacijo, turizem, izobraževanje do prepomembne zdravstvene funkcije. Nega gozda s katero poudarjamo socialne funkcije gozdov, je zato še posebej pomembna v tistih območjih, kjer je stopnja obiska visoka – občinski, mestni gozdovi, zavarovana območja, turistična območja … 
 
V projektu GozdNega  želijo podpreti obstoječe in bodoče lastnike_ce gozdov za nego gozda s poudarjeno socialno funkcijo. Udeleženci_ke tečaja nege, ki se bo odvijal v soboto, 13. 6. 2020, v Bohinju, se bodo v teoretičnem delu spoznali_e s temelji gospodarjenja z gozdovi v Sloveniji, razvojnimi fazami in s funkcijami gozdov v luči prilagajanja na podnebne spremembe. Praktični del tečaja bo zajemal prikaz nege mladega gozda in izobraževanje o pomenu ekoloških in socialnih vlog gozda za lastnike. Na koncu bodo predstavljene še dobre prakse kapitalizacije socialnih vlog gozda v gorskih gozdovih in delavnica z aktivnostmi gozdne pedagogike. 
Teoretični in praktični del tečaja bodo izvedli gozdarski strokovnjaki iz Srednje lesarske in gozdarske šole Maribor ob pomoči partnerjev projekta. 

Prijave sprejemajo do 5. 6. 2020 preko spletnega obrazca, tukaj. 

Več informacij o projektu GozdNega lahko najdeš tukaj, dodatne informacije o tečaju pa so na voljo tukaj. 

Vabilo lahko najdeš tukaj.