Postani del festivalske ekipe 59. Festivala Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje je osrednji slovenski gledališki festival, ki več kot pol stoletja bogati slovenski gledališki in kulturni prostor. Poteka v prvi polovici junija v Slovenskem narodnem gledališču v Mariboru.

Program obsega izbor predstav slovenskih institucionalnih in nevladnih producentov v tekmovalnem in spremljevalnem programu, povabljene gledališke predstave iz tujine, študentsko gledališče ter strokovne dogodke v sodelovanju s slovenskimi in tujimi soorganizatorji. Traja štirinajst dni, obiščejo ga številni domači in tuji gostje, med slednjimi tudi selektorji tujih festivalov, umetniški in programski direktorji, novinarji ter druga zainteresirana ter strokovna javnost.

Priprava in izvedba prireditve ponujata številne priložnosti za pridobivanje izkušenj in novih znanj, spoznavanje novih vsebin in ljudi, z vsem tem pa tudi razvoj osebnih kompetenc. Zato tudi letos k sodelovanju vabijo prostovoljke in prostovoljce, ki bi bili pripravljeni postati del festivalskega dogajanja in okrepiti festivalsko ekipo, s tem pa dobiti vpogled v skrivnosti zaodrja ter festivalskih priprav in izvedbe.

Pogoj za sodelovanje je starost 18 let.

Prostovoljcem ponujajo:

  • sklenjen dogovor o prostovoljskem delu,
  • zavarovanje v času opravljanja prostovoljskega dela,
  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu z navedbo ur in opisa del, ki ga lahko uporabite kot referenco,
  • mentorstvo,
  • povrnjene potne stroške v višini mesečne vozovnice za mestni avtobusni prevoz (30,00 €); ob realiziranih vsaj štirih terminih dela,
  • povrnjene stroške za prehrano v primeru več kot strnjenega 4 urnega prostovoljskega dela na dan v višini 6,60 EUR,
  • brezplačen ogled nekaterih gledaliških predstav v okviru festivalskega programa,
  • brezplačno udeležbo na ostalih aktivnostih festivala, druženja ter zagotovo kakšno festivalsko izkušnjo, ki ti bo še leta ostala v spominu.

Več informacij je na voljo tukaj.

Vir: Festival Borštnikovo srečanje