Postani prostovoljec v mladinskem centru na Nizozemskem!

Socialna akademija išče prostovoljca_ko, ki bi se za 12-mesecev pridružil_a mladinskemu centru Stitching Don Bosco Rijswijk na Nizozemskem, in sicer od oktobra dalje. Prostovoljsko delo obsega priprava in izvajanje obšolskega in počitniškega programa za otroke in delo z otroki in mladimi.  

K prijavi vabijo mlade (stare od 18 do 30 let), še posebej vabijo brezposelne mlade in mlade z manj priložnostmi. Glavni pogoj je, da imaš čas od oktobra dalje in da te veseli delo z otroki in mladimi ter sodelovanje z drugimi prostovoljci in s skupnostjo mladinskega centra. Če že imaš izkušnje pri delu z otroki in te zanima mladinsko delo, je to dodaten bonus! 

Potrebno je osnovno znanje angleškega jezika, v času prostovoljstva pa te bodo naučili še Nizozemščine! 

Nekaj izmed nalog prostovoljcev_k: 

  • pomoč pri vsakodnevnem programu za šolske otroke v času malice (priprava sendvičev, igre in aktivnosti, pobiranje skupin v lokalni šoli), 
  • pomoč učiteljem_icam pri obšolskih aktivnostih (ročne spretnosti, kuhanje, športne aktivnosti), 
  • načrtovanje, priprava in izvedba programa v času šolskih počitnic in praznikov (lov na zaklad, gledališče, ustvarjalne delavnice), 
  • pomoč pri vzdrževanju reda v skupnih prostorih (npr. pomoč pri pomivanju posode) in nakup hrane in materiala za aktivnosti, 
  • biti del skupnosti (skupaj živeti in kuhati) ter ustvarjati dobro vzdušje v skupini mednarodnih prostovoljcev in v ekipi mladinskega centra!  

Rok prijave je 19. 7. 2020. Prijaviš se tako, da pošlješ motivacijsko pismo s CV-jem na e-poštni naslov jeugdwerk@donboscorijswijk.nl. 

Od 20. julija naprej bodo nato potekali intervjuji prek Skypa. Izbrali bodo štiri prostovoljce_ke iz različnih držav ki bodo svojo prostovoljsko pot začeli jeseni. 

Dodatne informacije dobiš pri Evi na e-poštnem naslovu eva@socialna-akademija.si  ali na telefonu: 01 439 97 95.  

Pobudo lahko najdeš tukaj.