Potencial kulture pri odzivanju na pandemijo Covid-19 in spremljanje trenutnega stanja

Ekipa zavoda Motovila (CED Slovenija) obvešča, da je v ponedeljek, 20. 4. 2020, osem kulturnih organizacij zagnalo kampanjo Culture2030Goal (2020).  

Podporniki_ce kampanje poudarjajo, da imajo ustvarjalci_kestrokovnjaki_nje in organizacije v kulturi temeljno vlogo pri spodbujanju dobrega počutja in vzdržljivosti posameznikov_ic in skupnosti, zagotavljajo dostop do informacij, ozaveščajo, spodbujajo strpnost in krepijo domišljijo družbe. Opozarjajo, da je ravno zato pomembno, da se kulturo podpre ne samo v času spopadanja s pandemijo bolezni Covid-19, temveč tudi po koncu. 

Več o kampanji si lahko preberete tukaj 

Prav tako pa ekipa zavoda Motovila (CED Slovenija) spremlja trenutno stanje v kulturi – doma in v Evropski uniji. V prvem tednu karantene so zbirali_e ukrepe, ki jih sprejemajo evropske države na nacionalni in/ali regionalni ravni, da bi premostile težave, ki jih izredne razmere povzročajo ali bodo povzročale kulturnemu in ustvarjalnim sektorjem v prihodnosti. Zbrali_e so tudi podatke o tem, kako Slovenija pri premoščanju posledic pandemije bolezni Covid-19 rešuje svoj kulturni in ustvarjalni sektor. 

Do informacij lahko dostopate tukaj