Spletni tečaj o Pariškem podnebnem sporazumu kot razvojni agendi

Kot sporočajo na Platformi Sloga, UNSSC pripravlja brezplačni spletni tečaj o Pariškem podnebnem sporazumu kot razvojni agendi, ki bo potekal od ponedeljka, 15. 6., do srede, 24. 7. 2020.  

Podnebne spremembe so medsektorsko razvojno vprašanje, ki zadeva vse vidike trajnostnega razvoja in celotno agendo 2030. Pariški sporazum skupaj z agendo 2030, vključno s cilji trajnostnega razvoja, predstavlja najobsežnejši načrt doslej za odpravo skrajne revščine, zmanjšanja neenakosti in zaščito planeta. Skupaj z akcijsko agendo iz Adis Abebe in okvirom Sendai, ti dokumenti predstavljajo celovit akcijski načrt za ljudi, planet in blaginjo, ki zahteva, da vse države in strani sodelujejo. Trajnostni razvoj in ukrepi za podnebne spremembe so globoko medsebojno povezani in soodvisni. 

Šest tednov dolg tečaj bo združeval webinarje s strokovnjaki_njami, samostojne študijske module in učne komponente, kot so interaktivne vaje in študijski primeri.  

Brezplačno udeležbo tečaja finančno podpira nemška vlada. Prijavite se lahko tukaj, kjer so na voljo tudi dodatne informacije o tečaju.  

Rok za prijavo je 10. 5. 2020.  

Novico lahko najdete tukaj