Poziv za festival Rdeče zore 2019

Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore v naslednjem letu praznuje okroglih 20 let!
Ob tej priliki objavljajo javni poziv za prostovoljke_ce ter snemalke_ce, montažerke_ce in fotografe_inje.

  •  JAVNI POZIV ZA PROSTOVOLJKE_CE
    Če si želiš pridobiti izkušnje pri organizaciji festivala, aktivno sodelovati pri sestavi programa in promociji, se družiti z ustvarjalkami_ci festivala ter se aktivno spoznati s feministično in kvirovsko tematiko in njihovim kolektivom, jih kontaktiraj na: rdece.zore@gmail.com (zadeva: Prostovoljstvo 2019).
  •  JAVNI POZIV ZA SNEMALKE_CE, MONTAŽERKE_CE IN FOTOGRAFE_INJE
    Vsako leto festival tudi dokumentirajo, zato ste k sodelovanju vabljene_i tudi tiste_i, ki lahko s svojimi snemalnimi prijemi in znanjem montaže prispevate k video in foto dokumentaciji festivala. Fotografe_inje in snemalke_ce bodo potrebovale_i v času festivala v začetku marca 2019, montažerke_ji pa lahko videe montirate med ali po festivalu, do konca aprila 2019.  Željne_i sodelovanja nas kontaktirajte na: rdece.zore@gmail.com (zadeva: Video/Foto 2019).
  •  JAVNI POZIV ZA PREDLAGANJE IZJAV ZA BODEČO NEŽO
    Marca 2019 bodo že sedmič (s spletnim portalom spol.si že četrtič) podelile_i anti-nagrado bodeča neža. Če tudi tebi utripajo rdeče luči, ko v medijih zaslediš seksistične izjave, je čas, da prispevaš k izboru izjav, ki se bodo potegovale za anti-nagrado. Sporne izjave predlagaj na spletni strani bodeča neža (http://bodeca-neza.spol.si/) ali jim jo posreduj na Facebook ali e-mail naslov rdece.zore@gmail.com.

Vabljene_i tudi študentke_i, ki bi pri nas rade_i opravile_i študijsko prakso.

Prijave zbirajo do 15. novembra 2018.

Več informacij najdete tukaj.