Poziv za mlade: Evro-sredozemski program rezidence soustvarjanja

Iz javnega zavoda GO! 2025 obveščajo, da je v teku mednarodni razpis Euro-Mediterranean co-creation residency programme, ki ga razpisuje Fundacija Matera-Basilicata 2019 (Evropska prestolnica kulture 2019) v spomin Davidu Sassoliju.

Izbrani bodo 4 mladi umetniki (posamezniki in skupine, starost do 40 let) za 3-tedenske rezidence v vasici regije Basilicata (Italija), ki bodo potekale v novembru 2022. Povabljeni umetniki bodo razvili in oddali svoj predlog preko soustvarjanja z lokalno skupnostjo in lokalno kreativnim ali kulturnim podjetjem, ki bo sodelovalo pri razvoju projekta. 

Soustvarjanje bo temeljilo na aktivni participaciji in pozitivnih spremembah. Fundacija Matera-Basilicata 2019 si želi, da bi prijavitelji na razpis raziskovali novo idejo Evrope, ki bo zgrajena na načelih miru, svobode, demokracije, kulturne participacije, enakopravnosti, vključenosti, trajnostnim spodbujanjem vključevanja lokalnih skupnosti, posebno tistih z manj možnostmi, ki so socialno ogrožene, iz podeželja ali oddaljenih območij.

Več informacij o razpisu je na voljo tukaj.

Vir: CNVOS