Poziv za sodelovanje na literarnem natečaju “A Sea of Words”

Kot sporočajo iz Platforme Sloge je IEMED (European Institute of the Mediterranean) in Anna Lindh Fundacija pozivata mlade k literarnem natečaju “A Sea of Words”. Tema letonšnjega natečaja so “mladi, ki se soočajo s podnebnimi spremembami v Sredozemlju in Agenda 2030 za trajnostni razvoj”.  

Letošnji natečaj želi dati glad mladim kot ključnim akterjem v ustvarjanju sprememb in jim omogočiti, da izrazijo svoje osebne izkušnje ter čustva glede okoljskih sprememb, ki spreminjajo življenje ljudi in družbe.  

Pogoji sodelovanja:  

  • sodelujejo lahko mladi med 18 in 30 let,  
  • sodelujejo lahko osebe z državljanstvom in prebivališčem v eni izmed 42 držav evropsko-mediteranskega območja,  
  • zgodbe morajo biti izvirne in napisane v enem izmed 42 jezikov evropsko-mediteranskega območja,  
  • avtor_ica lahko odda eno zgodbo, ki ne sme preseči 2500 besed,  
  • tisti_e ki so bili_enagrajeni_e v preteklih letih, ne morajo sodelovati.

Zgodbe se pošlje v formatu Word na e-poštni naslov: concurso@iemed.org. Prijava naj vsebuje naslov zgodbe z osebnimi podatki – ime avtorja_ice, telefon, poštni naslov, elektronski naslov in datum rojstva. Izbrane zgodbe bodo objavljene v digitalni knjigi v originalnem jeziku in angleškem prevodu. 

Avtorji_ce 10 najboljših besedil, ki jih izbere mednarodna žirija, bodo povabljeni_e v Barcelono, Španijo, na podelitev nagrad 30. 9. 2020 in delavnice ustvarjalnega pisanja ter kulturne izmenjave, ki bodo potekale od 30. 9. do 3. 10. 2020. Organizacija krije vse stroške potovanj, vize, hrane in nastanitve. 

Rok za oddajo zgodb je 17. 5. 2020. 

Več informacij lahko najdeš tukaj