Pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Imaš kopico idej, pa ne veš kam z njimi? So ti blizu vrednote, kot so solidarnost, dostojno delo in človekove pravice? Bi rad_a spremenil_a svet na bolje? Pridruži se Sindikatu Mladi plus!

Sindikat Mladi plus združuje študente, dijake in mlade brezposelne in je tisti sindikat, ki zate išče, prijavlja in objavlja sumljive, bizarne in nezakonite oglase za delo, politikom in odgovornim v državi podeljuje buče, ko ti govorijo neumnosti in neresnico, ter se vsakodnevno na najrazličnejše načine bori in zavzema za pravice študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev. Ustvarjajo svoj podcast oziroma svojo internetno radijsko oddajo, izdajajo revijo, organizirajo razne dogodke, udeležujejo se protestov in različnih akcij, v prvi vrsti pa želijo povezati mlade, jih izobraziti o njihovih pravicah ob vstopu na trg dela, jim nuditi podporo pri iskanju zaposlitve in pomagati reševati probleme, s katerimi se srečujejo.

Sindikat Mladi plus je mladinska organizacija, ki deluje po principu mladi, z mladimi, za mlade, obenem pa so sindikat, ki spada pod okrilje Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS). Aktivni so tudi na mednarodnem področju, v okviru katerega so na evropski ravni del več mednarodnih krovnih sindikalnih in mladinskih organizacij.

Iščejo motivirane, samoiniciativne in radovedne mlade osebe– aktivistke in aktiviste, soborke in soborce–, ki jim niso tuje vrednote sindikalizma in delavskega organiziranja oziroma bi o njih rade izvedele več, obenem pa jih zanima boj za izboljšanje položaja mladih, predvsem na področju delovnih in socialnih pravic.

Vabijo te, da postaneš del mlade ekipe, ki z izvajanjem različnih projektov, z zagovorništvom, pripravo kampanj, s sodelovanjem v procesih odločanja, deluje na nacionalnem nivoju, obenem pa omogoča tudi razvoj lastnih interesov in pobud ter nudi prijetno, tovariško delovno okolje.

Delo poteka v mladem kolektivu in obsega redne sestanke z vodstvom sindikata in drugimi aktivistkami in aktivisti v Ljubljani ter izvajanje različnih dejavnost po vsej Sloveniji. O načinu sodelovanja se dogovorijo z vsakim kandidatom posebej, glede na njegove lastne možnosti in interese.

Prijaviš se lahko do 11. 2. 2018 na naslov: info@mladiplus.si. Prijavnico najdeš tukaj.

Več informacij najdeš tukaj.