Pripravništva v Evropski centralni banki

Evropska centralna banka (ECB) razpisuje pripravništva za diplomante in doktorska pripravništva na področju horizontalnega bančnega nadzora, ki se izvaja v okviru enotnega mehanizma nadzora (SSM) – nad bankami v območju evra, in združuje ECB ter nacionalne nadzorne organe. Pripravniki bodo delo opravljali znotraj visoko usposobljene in predane ekipe generalnega direktorata za mikrobonitetni nadzor.

Zahtevata se vsaj prva stopnja univerzitetne izobrazbe oziroma doktorat (ki je blizu zaključku) iz relevantnih področij, kot so: ekonomija, ekonometrija, pravo, upravljanje poslov, matematika, finance, fizika, statistika ipd. ECB kot ponavadi zahteva ali želi še določena druga znanja in spretnosti, ki vključujejo veščine kvantitativnega modeliranja, opravljanja statističnih analiz itd.

Trajanje: 3–12 mesecev Mesečno pačilo: 1050 EUR + žepnina za nastanitev v Frankfurtu ob Majni.

Rok prijave je 15. 2. 2018.

Več informacij najdete tukaj.

Evropska centralna banka razpisuje še pripravniška delovna mesta z nazivom »asistent v oddelku za raziskave«, prav tako namenjena diplomantom in diplomantom doktorskega študija (zaključeni vsaj dve leti). Lahko se pridružiš ekipi za mikrobonitetno modeliranje, ekipi za lastno financiranje in potrošnjo, oddelku za finančne raziskave ali oddelku za raziskovanje monetarne politike. 

Trajanje: 3–12 mesecev. Mesečno pačilo: 1050 EUR + žepnina za nastanitev v Frankfurtu ob Majni.

Rok prijave je 19. 2. 2018.

Več informacij najdete tukaj.