Projekt Kolažne zgodbe

Projekt Kolažne zgodbe je dobrodelni projekt, ki bo ob svojem zaključku združil kar 100 pisateljev in ilustratorjev iz Slovenije in tujine.

Težke zgodbe gredo najtežje z jezika, vendar jih moramo deliti na ves glas! Pošasti iz temnih globin zavesti moramo izzvati na svetlo, z nedosegljivih televizijskih ekranov jih moramo preslikati v sobo. Pripovedovanje je magično zdravilo. Pomaga nam razumeti preteklost, sprejeti sedanjost in izboljšati prihodnost! Zato v svetu, ki nas obdaja, potrebujemo več poljubov za lahko noč.

V ta namen so pred časom začeli z ustvarjanjem kolažnih zgodb. Pri vsaki zgodbi sodeluje 7 pisateljev in 7 ilustratorjev. Glede na dogovorjeni vrstni red prvi prične s pisanjem prvega odlomka zgodbe, ko ga konča, se le ta pošlje naslednjemu. Sočasno s pisanjem, se ustvarjajo tudi ilustracije.

Do danes so uspešno zaključili že tri kolažne zgodbe. Zaradi izjemno pozitivnega odziva, so se odločili, da priložnost za sodelovanje pri projektu ponudijo še 28 pisateljem in 28 ilustratorjem, ki bi skupaj z nami zakorakali v svet domišljije in pravljičnih bitij.

Povezavo do spletne prijavnice najdete tukaj.

Projekt Kolažne zgodbe je v celoti dobrodelne narave. Celoten izkupiček projekta se bo namenil v dobrodelne namene.

Vir: Primož Mirtič Dolenec