Škisov zajtrk

Na Zvezi ŠKIS tudi letos pripravljajo projekt Škisov zajtrk, ki temelji na ozaveščanju o pomembnosti redne in zdrave prehrane, predvsem zajtrka.

Na Zvezi ŠKIS se zavedajo, kako pomemben je zdrav način življenja, vse od rednega gibanja in fizične aktivnosti pa do redne in uravnotežene prehrane. V času študija in neskončnega števila obveznosti pa se rado zgodi, da v hitrem tempu življenja zdravo življenje odrinete na stranski tir.

Kljub temu pa želijo spodbujati mlade, da na zdrav življenjski slog ne pozabite, saj je ravno ta dobra popotnica za nadaljnje življenje.

Prav iz tega razloga vsako leto izvajajo projekt Škisov zajtrk, s katerim naslavljajo mlade in jih spodbujajo, da kljub jutranji časovni stiski, ki vam je verjetno vsem dobro poznana, namenite nekaj minut svojemu zajtrku, saj z njim dobite energijo za začetek dneva in spopadanje s prvimi izzivi v dnevu.

Letos se bo Škisov zajtrk odvijal v torek, 29. 6. 2021, od 9.00 do 12.00. Stojnica z dobrotami vas bo pričakovala na zdaj že dobro znani lokaciji, in sicer na Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto.

Na stojnici bodo na voljo različni brezplačni “lunch paketki” z zajtrkom, poleg navadnih paketkov bodo pripravljeni tudi prilagojeni za vegetarijance in vegane ter ostale s posebnimi dietnimi restrikcijami.

Poleg paketkov pa vas bodo na stojnici čakale tudi brošure z zdravimi recepti, s katerimi si boste lahko popestrili jedilnik. Recepti pa ne bodo zgolj zanimivi, temveč bodo tudi prijazni za študentski žep.

Več podrobnosti najdete tukaj.

Vir: Zveza Škis