STYLO powered by MBFWLJ – nagrada za mlade oblikovalce

Center mladih Koper, prostor za kreativno preživljanje prostega časa mladih, ki je pred dvema letoma začel delovati tudi na področju razvijanja visoke mode v občini z izvedbo natečaja za mlade oblikovalce, s podporo Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana ponovno razpisuje nagradni natečaj.

Namen natečaja je dati priložnost mladim modnim oblikovalcem, da svoje ideje in delo predstavijo na modnem dogodku. Kolekcije oblačil bo ocenjevala strokovna komisija, kot celoto z vso prispelo dokumentacijo (mood board, tekstovna predstavitev kolekcije, skice in fotografije kolekcije ter natančna predstavitev realiziranih modelov). Najboljše kolekcije bodo dobile možnost predstavitve na modnem dogodku 21. septembra 2018 v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega v Kopru. Strokovna komisija bo najboljšemu oblikovalcu podelila nagrado.

Letošnja tema natečaja »Etno v novi preobleki« predstavlja izhodišče za razmišljanje in ustvarjanje kolekcije, ki bo odražala kulturo, v kateri ste odraščali, v novi, sodobni preobleki. Avtorje vabijo, da razmišljajo o smernicah in temi v sodobni modi. Skozi avtorske kolekcije oblačil želijo začutiti kulturno izročilo, pogumne in drzne, kreativne in kritične oblikovalske rešitve, ki nagovarjajo aktualno realnost s pogledom v preteklost.

Zmagovalec bo prejel:

  • strokovno nagrado komisije,
  • predstavitev v reviji Elle,
  • denarno nagrado v višini 700,00 evrov bruto.

Prijava za sodelovanje naj vsebuje:

  • vaše osebne podatke (kontaktni podatki, uradni naziv oblikovalca ali znamke),
  • kratek CV in pregled dosedanjega dela – najpomembnejši projekti (v slikovni obliki),
  • kreativno rešitev/mood board za natečaj na temo ETNO v novi preobleki: inspiracijo, raziskovanje, zasnovo kolekcije 6-9 modelov,
  • predstavitveno besedilo kolekcije v digitalni obliki v .doc, .odt ali .pdf formatu,
  • skice kolekcije.

Rok oddaje je 20. avgust 2018 (velja poštni žig).

Več informacij o pogojih sodelovanja najdete tukaj.

Facebook dogodek pa je na voljo tukaj.