Ta teden na Legebitri!

Vabljeni, da se udeležite dogodkov, ki jih organizira Legebitra!

 Kavarniški večer: Predstava o Doris

Solo za igralko, ki bi lahko bila, scenografko, ki to še bo, za pripovedovalko, ki skorajda je, pevko, ki to ni, performerko, ki to živi, za umetnico, ki potrpi in ni ali pa se smeje in je. Solo za Doris.

Predstava je nastala leta 2018 v okviru ŠtudenTeatra Gledališča Glej, še istega leta je na Festivalu Vizije prejela nagrado za najinovativnejši avtorski pristop, leta 2019 je bila del spremljevalnega programa prve Parade ponosa v Mariboru, letošnjega novembra pa je bila izbrana za eno izmed desetih predstav, ki so bile vključene v festivalski program Mednarodnega festivala amaterskega gledališča. Po ogledu sledi pogovor z avtoricama predstave.

Pridružite se v četrtek, 21. 1. 2021 ob 19.00. 

Dogodek najdete tukaj.

Medicinski proces potrditve spola

Vstopaš v medicinski proces potrditve spola in potrebuješ informacije ter imaš vprašanja o tem, kako bo proces potekal ali pa si že v procesu in imaš vprašanja? Če je tvoj odgovor pritrdilen, si lepo vabljen_a na online dogodek o medicinskem procesu potrditve spola, kjer bo predstavljen celotni postopek, od psihiatrične obravnave do hormonske terapije in operacij. Na dogodku bo seveda prostor tudi za vsa tvoja vprašanja in dileme, ki jih imaš.

Dogodek bo potekal 22. 1. 2021 med 16.00 in 18.00.

Dogodek najdete tukaj.

Vir: Legebitra