Ta teden v Legebitri!

Legebitra vas zadnji teden v marcu vabi na 3 dogodke:

Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine. V njej lahko nasloviš stisko, ki jo doživljaš zaradi staršev, izpitov v šoli, razpada zveze ali pa podeliš kako srečna_en si, ker ti je uspelo popraviti vse negativne ocene, oziroma si dobil_a mlado mucko, ki si jo vedno želel_a …  Hkrati je to tudi prostor, kjer spoznaš nove obraze, si izmenjaš izkušnje in pridobiš podporo na področjih, kjer jo sam_a potrebuješ in želiš. Ne nazadnje, več glav več ve in morebiti katera_i izmed sodelujočih že pozna kakšno strategijo, ki bi jo lahko preizkusil_a tudi ti.

V današnjih razmerah je filozofiranje še posebej pomembno. Pomaga nam pri spopadanju z eksistencialnimi krizami in ima lahko celo terapevtski efekt. Je odlična metoda iskanja novih političnih opcij in povezovanja s soljudmi. Je razmišljanje o razmišljanju, ki spodbuja razvijanje svobodne volje in nam pomaga pri iskanju upanja in smisla. Na Legebitri se v okviru krožka praktične filozofije, ki ga vodi Dali Regent, srečujejo vsak drugi četrtek ob 18.00 in v razgretih debatah reflektirajo pomembne teme vsakdanjega življenja.

Po napornem študijsko-delovnem tednu se prileže overdoza palačink. Jajčne in veganske, kontinentalne in ameriške, slane, sladke in diabetične, okrogle in samorogoaste, predvsem pa s pisano paleto nenormativnih nadevov. Pridite lačne_i!