Tim zbira stari papir za tovorno kolo, ki mu bo omogočilo samostojno pot

Brez kolesa si 25-letni Tim Bučar ne zna predstavljati življenja. Že nekaj časa si tovorno kolo izposoja od Ljubljanske kolesarske mreže, naslednje leto pa bo potreboval svojega. Do denarja zanj namerava priti z zbiranjem starega papirja. Pri tem mu lahko pomagate tudi vi!

Če ste že spoznali Tima, je bilo to verjetno na katerem od ljubljanskih festivalov, kjer je navduševal s svojo specialiteto: palačinkami. Na tovornem kolesu pripelje s seboj žar in plinsko jeklenko, več litrov mase in doma narejene nadeve. Navadno se pred njim hitro naredi dolga vrsta, saj si vsi nenadoma zaželijo z dobro voljo pripravljenih palačink. Za vse to nujno potrebuje primerno kolo, vendar ta, s katerim nenehno šviga po mestu, ni njegov. Izposoja si ga od Ljubljanske kolesarske mreže, s katero sodeluje kot partner, za samostojno pot pa si želi svojega.

Peka palačink gre Timu izvrstno od rok, čeprav ima težave s prijemom. Te so posledica redke genetske bolezni, ki se imenuje apertov sindrom. Zanj je značilno, da povzroči spremembe v razvoju kosti lobanje in obraza, lahko pride tudi do zraščenih prstov na rokah in nogah. 

Družine, sosede, podjetja Tim nagovarja, da zberejo odpadni papir in ga pokličejo, da ga pride prevzet. Dosegljiv je na telefonski številki 031 489 207, najdete pa ga tudi na facebooku pod imenom Zavod za razvoj socialne vključenosti Odprte karte in Palačinkarna. Odprt je tudi za dostavo palačink z domačo marmelado ali domačim lešnikovim namazom. V kolikor bi mu želi darovati kakšen evro za kolo, pa so tu podatki: Zavod za razvoj socialne vključenosti Odprte karte, Kekčeva ulica 22, 1000 Ljubljana, številka tekočega računa: SI56 6100 0001 1882 265.

Več informacij najdete v Dnevnikovem članku.

Foto: Matjaž Rušt