TOM telefon vabi nove prostovoljce

TOM LJUBLJANA vabi vse, ki se zanimate za prostovoljno delo na njihovem programu, na informativni sestanek in predstavitev, ki bo v ponedeljek, 25. 10. 2021, ob 17.00 preko spletne aplikacije Zoom.

TOM telefon® – telefon za otroke in mladostnike je program svetovanja in informiranja otrok in mladostnikov, ki se soočajo z različnimi stiskami in izzivi odraščanja. Deluje na brezplačni telefonski številki 116 111, vsak dan od 12. do 20. ure.

Otroci in mladostniki pa lahko stopijo v stik s svetovalcem tudi preko spletne klepetalnice ali e-pošte, ki jo najdete tukaj.

Nacionalno mrežo TOM trenutno sestavlja 9 svetovalnih skupin po vsej Sloveniji. Pod okriljem Zveze prijateljev mladine Slovenije deluje ljubljanska skupina TOM telefona, ki združuje 40 prostovoljcev svetovalcev. Svetovalci se redno izobražujejo preko dodatnih tematskih predavanj in imajo stalno podporo v obliki rednih mesečnih supervizij.

Novembra 2021 organizirajo osnovno izobraževanje za prostovoljce, ki želijo svetovati na TOM telefonu. Osnovno izobraževanje je obvezno, brez njega prostovoljec ne more opravljati prostovoljnega dela. Mesta so omejena.

Potrebna je predhodna prijava na masa.blaznik@zpms.si.

Več informacij najdete tukaj.

Vir: Zveza prijateljev mladine Slovenije