Tretja Evropska konvencija o mladinskem delu

7. decembra se je pričela štiridnevna Evropska konvencija o mladinskem delu (EYWC), ki predstavlja osrednjo evropsko platformo za razpravo o najsodobnejših dosežkih na področju mladinskega dela in mladinske politike v Evropi.

Tretja konvencija izhaja iz dveh predhodnih konvencij, ki sta potekali v času belgijskega predsedovanja Svetu EU leta 2010 in belgijskega predsedovanja Odboru ministrov Sveta Evrope leta 2015.

Na prvi konvenciji o mladinskem delu so obravnavali raznolikost priložnosti in ukrepov ter izkušnje z mladinskim delom v Evropi. Na drugi so opredelili skupne temelje mladinskega dela v Evropi, njen končni rezultat pa je bila Evropska agenda za mladinsko delo, ki je strateški okvir za krepitev in razvoj kakovosti in inovacij na področju mladinskega dela.

Letošnja konvencija je namenjena pričetku izvajanja Evropske agende za mladinsko delo, udeležilo pa se je bo kar okoli tisoč odločevalcev, mladinskih delavcev, strokovnjakov in raziskovalcev s področja mladinskega dela in mladinske politike iz 50-ih evropskih držav. Konvencije se udeležuje tudi slovenska delegacija, ki jo sestavljajo predstavniki Urada RS za mladino, Nacionalne agencije Movit, Mladinskega sveta Slovenije, Mladinske mreže MaMa, Urada za mladino MOL in Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Konvencija bo potekala do četrtka, 10. decembra, ko bo predstavljena tudi zaključna deklaracija tokratne konvencije, ki bo opredelila glavne korake za implementacijo Evropske agende za mladinsko delo.

Spremljajte mlad.si, kjer bodo ta teden poročali o dogajanju na konvenciji.

Program konvencije pa si lahko ogledate tukaj, kjer lahko v živo spremljate zanimiv program, govore, delavnice in večerni program.