Vabilo dijakom k oblikovanju filmskega programa festivala Kino Otok

Zavod Otok, glavni producent Mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, v sodelovanju s Slovensko kinoteko, ki je koproducent festivala, pripravlja aktivnost mladih programerjev v okviru projekta “Film v gibanju (Moving Cinema)”.

Dijake – filmofile vabijo, da postanete člani skupine mladih festivalskih programerjev, ki bo sooblikovala program 17. Kino Otoka.

Skupina si bo ogledala pet filmskih klasik in izbrala eno, ki bo uvrščena v nabor festivalskih projekcij. Srečanja mladih programerjev in ogledi filmov bodo potekala enkrat tedensko od 14. aprila do 9. junija 2021, najprej na spletu, ko bo le mogoče pa tudi v živo v Slovenski kinoteki v Ljubljani.

Posebno predznanje ni potrebno, rok za prijave je 9. april 2021.

Izbrani film bo del programa 17. mednarodnega filmskega festivala Kino Otok – Isola Cinema, ki se bo v Izoli odvijal med 25. in 29. avgustom 2021, prej in po tem pa tudi v Ljubljani in v drugih krajih po Sloveniji.

Udeležba je brezplačna, za prijave ali več informacij pišite Ani Cerar na ana.cerar@isolacinema.org, najkasneje do 9. aprila 2021. Število udeležencev je omejeno.

Povezava do uradnega poziva je na voljo tukaj.

Vir: Slovenska kinoteka