Vabilo na dogodek HateX

Študentje magistrskega študija Medijskih komunikacij, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru, so združili svoje moči in se v okviru projekta Peer to Peer: Facebook Digital Challenge s svojo kampanjo NEsovražni, postavili po robu vsem oblikam sovražnega govora.

Svoja prizadevanja bodo okrepili na dogodku HateX, v četrtek, 1. junija 2017, ob 11.00 v Miklošičevi dvorani na Univerzi v Mariboru, Slomškov trg 15, kjer se bo v okviru dveh predavanj in okrogle mize odprto spregovorilo o sovražnem govoru.

Prva izmed predavateljic bo Tanja Kocman, radijska voditeljica na Hit Radio Center, ki bo govorila o sovražnem govoru na spletnih socialnih omrežjih. Naslednja gostja, Petra Lesjak Tušek, predsednica društva novinarjev Slovenije, bo predstavila problematiko novinarjev, kot žrtev sovražnega govora (raziskava Sveta Evrope) in slovenske primere sovražnega govora do novinarjev .

Na okrogli mizi bodo gostili tudi Suzano Žilič Fišer, predstojnico katedre medijskih komunikacij in predavateljico na FERI UM in mentorico projekta NEsovražni; Bojana Musila, predavatelja na Filozofski fakulteti UM, ki se ukvarja s cyber-bullyingom in vplivom spletnih socialnih omrežij na samopodobo mladih; Ramiza Derliča, predsednika društva Indijanez in programskega vodja mladinskega centra Pekarna ter Predstavnika Mladinskega kulturnega centra Maribor.

Več o dogodku najdete tukaj.