Vabljeni v knjižnico pod krošnjami na vrt Galerije ŠKUC ter ustvarjalno delavnico

V letu 2019  ste ponovno vabljeni v KNJIŽNICO POD KROŠNJAMI na vrt Galerije Škuc, in sicer od 24. maja od 12.00 dalje.

Knjižnica pod krošnjami Galerije Škuc se nahaja na čudovitem, mirnem, svežem in ozelenelem vrtu oziroma atriju galerije, v starem mestnem jedru Ljubljane, na Starem trgu 21. Knjižnica je odprta le ob suhem vremenu, torej ko ni neposredne nevarnosti padavin.

Poleg branja, listanja in uživanja ob knjigah različnih zvrsti, si lahko v tej Knjižnici pod krošnjami mimogrede brezplačno ogledate tudi tekočo razstavo v Galeriji Škuc, kar lahko še nadgradi doživetje. Prostor je intimnejši od drugih lokacij Knjižnice pod krošnjami, ker je ločen od vrveža na ulici.

Postrežejo vam lahko tudi z odlično kavo, občasno pa se na vrtu galerije odvijejo tudi različne ustvarjalne delavnice.

Tudi v petek, 24. 5. 2019, se lahko ob 18.00 pridružite na brezplačni delavnici Mala šola grafike – Kolagrafija: visoki tisk s penasto gumo.

Delavnica je primerna za otroke in odrasle, trajala pa bo 90 minut.

Kot pove že ime, pri kolagrafiji za izdelavo matrice uporabimo tehniko kolaža – na trdo podlago tako nanesemo samó lepilo ali pa nanjo zalepimo koščke lepenke, vrvi ali drugih materialov, s čimer ustvarimo dvignjene reliefne tiskovne površine. Na delavnici boste za izdelavo matrice uporabili penasto gumo ali koščke vrvi.

Delavnico vodita Meta Žvokelj in Anka Doblekar.

Več si lahko preberete tukaj.