YOU4EU: Osvojite 2000 eur za razvoj inovativnih rešitev

Če imate zanimivo idejo, ki bi jo želeli razviti ali dodelati in še ni objavljena, vas Pina Terminal vabi k sodelovanju v natečaju!

  • Imate idejo za digitalno orodje, ki bi prispevalo k boljšemu sodelovanju državljanov pri odločanju na lokalni, državni, regionalni ali evropski ravni in izboljšalo komunikacijo med državljani in odločevalci?
  • Ali vaša ideja vsebuje inovativen pristop za reševanje izzivov?
  • Imate v ekipi vsaj enega člana, starejšega od 18 let?

Prijavijo se lahko posamezniki ali ekipe, študenti, aktivisti, organizacije, start up podjetja ali civilne iniciative, ki želijo vplivati na boljšo družbo in procese upravljanja, ali še bolje – konzorcij različnih organizacij!

Vabljeni, da razvijete uporabniku prijazne digitalne rešitve, kot so: spletna orodja ali portali, komunikacijska orodja, mobilne aplikacije in podobno.

V okviru natečaja je razpisana finančna nagrada v višini 2000 evrov. 

Nagrajena digitalna rešitev bo morala biti na voljo kot odprtokodna rešitev, dostopna javnosti. Če rešitev temelji na razpoložljivih odprtokodnih rešitvah in uporablja oziroma spodbuja uporabo odprtih podatkov, je to še dodatna prednost.

Po zaključku izbora bo največ pet finalistov (ekip ali posameznikov) povabljenih, da svojo idejo predstavijo na zaključnem dogodku v Zagrebu, ki bo septembra 2019, kjer bo razglašena zmagovalna ideja in podeljena nagrada za razvoj digitalnega orodja.

Natečaj je organiziran v okviru projekta “YOU4EU – Sodelovanje državljanov 2.0”, katerega cilje je premik položaja državljanov iz pasivnih akterjev v zagovornike sprememb, ki so opolnomočeni in motivirani za sodelovanje v demokratični družbi na ravni Unije in razumejo svojo vlogo v procesih odločanja. Projekt je podprt s strani programa Evropske unije “Evropa za državljane”.

Rok za prijavo na natečaj je 15. junij 2019. Prijavnico najdete tukaj.

Več informacij o projektu najdete tukaj.