Veseli dan prostovoljstva

Osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva bo potekal 17. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani, kjer  se bodo ponovno zbrale prostovoljske organizacije in proslavile svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva.

Namen osrednjega dogodka nacionalnega tedna je predstavitev delovanja prostovoljskih organizacij obiskovalcem, pridobivanje novih prostovoljcev, ob tem pa tudi zabava, prijetno druženje in mreženje med prostovoljci in organizacijami.

Vsako leto se ga udeleži okoli 80 prostovoljskih organizacij in 500 prostovoljcev iz cele Slovenije ter več kot 2000 obiskovalcev. Predstavile se bodo organizacije iz raznolikih področij: socialnega in kulturnega področja, ekologije in trajnostnega razvoja, humanitarne dejavnosti, športa, izobraževanja, mladi, šole in starejši, ki s svojimi aktivnostmi prispevajo za bolj prijazno in vključujočo družbo.

Na Slovenski filantropiji načrtujejo različne animacije, s katerimi bodo poskrbeli, da bo letos dogajanje v centru Ljubljane še bolj živo in da bodo na dogodek pritegnili čim večje število ljudi.

Ena izmed animacij bo tudi Prostolov, s pomočjo katerega se bodo lahko obiskovalci postavili v vlogo raziskovalcev in tako rešili naloge, ki bodo povezane z vsebino prijavljenih organizacij. Po uspešno zaključeni nalogi bodo prejeli manjšo nagrado.

Več si lahko preberete tukaj.