Viva punk! Viva RŠ!

Prihaja tradicionalni vsemetelkovski benefit Radia Študent. Letos bo RŠ-benefit tematski. Povod za izbiro teme je samoumeven: obeležujemo 40-obletnico punka na Slovenskem, ki je obenem tudi 40-obletnica punka na Radiu Študent.

Program benefita bo sestavljen iz raznolikih dogodkov. Poglejmo podrobneje kako bodo potekale zadeve: že v zgodnjih večernih urah se na Metelkovi obeta otvoritev razstave v Galeriji Alkatraz, predavanje v Infoshopu, delavnica sitotiska in živa uprizoritev stripa v Menzi pri Koritu. Koncertni del dogodka bodo odprli z mladimi domačimi punk bendi v Jalla Jalli, počasi pa se bodo koncerti začeli tudi v ostalih metelkovskih klubih. V nadaljevanju večera bo sledil pester in raznolik program, s čimer bodo pokazali na aktualnost in živost punka danes. A kot vedno, se bodo v tem široko zastavljenem dogajanju osredotočili predvsem na lokalne bende in ustvarjalce/ke.

Malo kasneje se bo program začel premikati tudi proti severnem delu Metelkove. V Channel Zero bodo surovo tolkala sintovska in industrial kladiva, tako v koncertnem delu kot tudi s poznejšim DJ programom. Gala Hala bo gostila domače DIY veterane in tuje maljše upe, ki bodo tamkajšnjo dogajanje povezali s po-polnočnim programom, kjer bo moč slišati vse od dark wave-a do synth pop-a in francoske avantgarde. V Monoklu pa se bodo pretakali nekoliko trši in mračnejši EBM, elektro in techno zvoki v osrednji režiji mlajše generacije ljubljanskih DJ-jk.

Ena vstopnina (10 eur) – cela Metelkova. Presežek vstopnine bo namenjen prihodnjemu delovanju Radia Študent. 

FB dogodek