Volitve 2022: Aktualni dogodki. Do zdaj.

Državnozborske volitve se približujejo. V naslednjih slabih dveh tednih se bo zvrstilo kar nekaj dogodkov. V spodnji objavi so vsi na enem mestu, sproti se bo pa seznam dopolnjeval.

Radio Eter pripravlja oddaje, ki ozaveščajo mlade o pomembnosti udeležbe na volitvah. Prva oddaja “Baje na mladih svet stoji” odgovarja na vprašanje, zakaj morajo mladi na volišča. Druga oddaja bo na sporedu 15. 4. 2022, vrhunec predvolilnih vsebin bo okrogla miza z naslovom “Okrogla miza za »apolitične« mlade”, ki bo potekala 19. 4. 2022 v Četrtnem mladinskem centru v Črnučah. Do celotnega programa in oddaj lahko dostopate tukaj.

15. 4. 2022 bo v Cukrarni bo od 17.00 potekala predstavitev organizacij: Slovenska filantropija, Gibanje Gremo volit, Ustavni klub, Ljubljana Pride, Sindikat Mladi plus, Zavod Bob, Zavod TransAkcijo in Mladinska postaja Moste. Na nočnem delu dogajanja v Slovenijo z live setom premierno prihaja veteranka Chicago house/juke in footwork scene, prodorna producentka Jana Rush. Več o dogodku je na voljo tukaj.

Na isti dan bo na Trgu republike potekalo javno predvolilno soočenje političnih strank z ljudstvom. Možno bo tudi zastavljanje vprašanj v živo preko SMS sporočil na samem dogodku.

Eden od večjih in zadnjih dogodkov bo koncert Gremo volit!, ki bo potekal na petek pred volitvami. Seznam nastopajočih je na voljo tukaj.

Danes je nov dan je pripravil volilni vodič, ki je na voljo tukaj. Na voljo je še orodje Volivomat, ki temelji na odgovorih strank na 138 zahtev, ki so jih skupaj postavile civilnodružbene organizacije, združene v iniciativo Glas ljudstva.