Work, curator, work! Razmišljamo in beremo o načinih dela

Galerija Škuc vabi na štiridnevno delavnico s kuratorjema Maximilianom Lehnerjem in Tio Čiček. Potekala bo v angleščini, načrtovana pa je za študente_ke kulturnih in ustvarjalnih področij s težnjami in/ali izkušnjami na polju kuriranja sodobne umetnosti.

“Work, curator, work!” je eksperiment v razmišljanju in debatiranju o vprašanjih, kako se spoprijeti z željo po najboljših možnih načinih ustvarjanja projektov, ne da bi idealizirali sredstva ali poti. Nanje se v diskusijah o razstavnih konceptih v vizualni umetnosti ponavadi pozabi, saj je realizacija vezana na finančna sredstva in razporeditev dela. Medtem ko kuratorski diskurz ta vprašanja vključuje in hkrati lansira kuratorske ideje v polje idealov, lahko debato razširimo na pogovore o vplivu mrež, fizičnem ali duševnem zdravju.

“Work, curator, work!” daje možnost, da pomembne diskurze odkrivamo, komentiramo in premišljamo, kako z njimi sodelovati, ne pa jih jemati kot razstavno breme.

Uvodnemu srečanju (1. dan) bosta sledila branje in razprava o treh besedilih (2.–4. dan, 1 besedilo/dan), ki jih bodo določili med uvodno fazo, tako da bodo vključene želje in zanimanje vseh udeleženk_cev.

Delavnica je zasnovana kot nehierarhična izmenjava idej, zanimanj, pomislekov in znanja, kjer so vsi udeleženke_ci in organizatorke_ji enaki.

Če imate kakšna vprašanja in/ali se želite udeležiti delavnice, pišite na: galerija@skuc.org do 30. 4. 2021, v zadevo pa napišite: WORK CURATOR.

Prijavi priložite kratek življenjepis ali kratek povzetek svojih zanimanj in/ali izkušenj (v angleščini).

Dogodek si lahko pogledate tukaj.

Vir: Galerija Škuc