Zavod Ypsilon uresničuje potencial mentorstva v Sloveniji

Vstopite v Ekosistem Izkušenj! Zavod za medgeneracijsko sodelovanje, Ypsilon v okviru vseslovenske akcije »Slovenija – mentorska država«, že tradicionalno mentorsko povezuje Slovenijo.

Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« je pobuda mladih za spodbujanje mentorskega povezovanja in vseživljenjskega učenja ter kroženja izkušenj. Letos poteka pod sloganom »Vse v naravi kroži, naj zakrožijo tudi izkušnje. Akcija se odvija v okviru Tedna vseživljenjskega učenja, največje promocijske kampanje s področja vseživljenjskega učenja.

Pomoč in podpora mentorja lahko mladi osebi omogočita učinkovitejši razvoj potencialov, pomagata pri aktivnem vstopanju na trg dela ter pri razvoju in implementaciji idej. Po drugi strani mladi ponudijo mentorjem svež pogled in novo energijo.

Vseslovenska akcija »Slovenija – mentorska država« poteka med 12. 5. in 30. 6. 2017. Po Sloveniji se na več kot 100 lokacijah odvijajo delavnice in izobraževanja ter aktivnosti ozaveščanja na temo mentorskega povezovanja. V akcijo je že vključenih več kot 50 partnerskih organizacij, s katerimi bodo po vsej Sloveniji spodbujali k dvigu ozaveščenosti o prednostih mentorskega povezovanja in oblikovanju mentorske kulture.

K sodelovanju vabijo vse, ki verjamete v mentorsko povezovanje in želite pristopiti k akciji. Kot mentorji, mentoriranci, informatorji, partnerji ali izvajalci delavnic se lahko pridružite tukaj.

Več informacij najdete tudi tukaj.