Že 18. Arena mladih bo 26. In 27. januarja aktivirala vse mlade!

V Marmorni dvorani (B) na Gospodarskem razstavišču bo 26. in 27. januarja od 9. do 18. ure potekala že 18. Arena mladih, prireditev, ki bo mladim ponudila različne informacije, priložnosti in ideje za aktivno preživljanje prostega časa.

18. Arena mladih bo polna smeha, zabave, dobre hrane, idej za športne aktivnosti, druženja ob video igrah, plesa in dobre glasbe. V sosednji dvorani pa bo istočasno potekala tudi Informativa, sejem izobraževanja in poklicev, ki bo predstavila možnosti izobraževanja, na voljo v Slovenji in tujini ter ponudila 790 delovnih mest.

Na sejmskih prostorih obilo akcije 
V okviru Arene mladih se bodo predstavila društva, organizacije in podjetja, povezana z aktivacijo mladih, in sicer Mladinski svet Slovenije, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani, mreža L’MIT, Študentski svet stanovalcev in prostovoljna organizacija Slovenska Filantropija. Skupaj s Slovenskimi železnicami se boste mladi lahko zapeljali po lepotah Slovenije, drugod po svetu pa vas bosta popeljala Kompas Young in Collegium. Da boste mladi finančno preskrbljeni bosta Adecco in E-študentski servis predstavila vrsto možnosti za delo in vam podala vrsto koristnih informacij.

Ogledali si boste lahko tudi Najlepši park v Ljubljani, ki ga pod okriljem Javnega holdinga Ljubljana pripravlja Mestna občina Ljubljana. Lahko boste sedli v senco v Knjižnici pod krošnjami, se zabavali z Mrežo mladinskih centrov Ljubljana, našli kakšno kulturno prireditev zase v Mestnem gledališču ljubljanskem ali Slovenskem mladinskem gledališču, športali skupaj s Športom Ljubljana in še in še.

Pester spremljevalni program 
Bogat in aktiviran program bo potekal tudi na Areninem odru, ki bo gostil prave slovenske hip hop senzacije – ambasadorje Arene mladih the Artifex, Nipkeja, Challeta Salleta in Trkaja ter stand up komika Klemna Bučana in Martino Ipša. Poleg programa bodo potekale bogate nagradne igre, za zamuditi pa nista niti predavanji ozaveščanju o posledicah rabe alkohola med mladimi skupaj z Drogartom, dietetik Gašper Grom pa bo na predavanju z Maxximumom predstavil ABC prehrane oz. dieto LCHF.

Informacije za mlade tudi na prostojnem Ministrstvu za delo 
Skozi celotno prireditev bodo na vprašanja mladih odgovarjali tudi predstavniki Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Zavoda RS za zaposlovanje in Inšpektorata za delo, s katerimi se boste lahko pogovorili o vsem, kar vas zanima glede programov zaposlovanja za mlade, štipendij, študentskega dela, na kaj biti pozoren ob sklenitvi pogodbe o zaposlitvi, o varnem delu in še kaj. V petek ob 14. uri pa bo za pogovor na voljo tudi ministrica dr. Anja Kopač Mrak.

Informacije o izobraževanju in zaposlovanju 
Poleg zabavnega programa Arene mladih te čaka tudi t. i. vseslovenski predinformativni dan Informativa, ki ti bo predstavil raznolike možnosti izobraževanja, na voljo v Sloveniji in tujini. Predstavljajo se ti višje in visoke šole, vse štiri slovenske univerze z vsemi svojimi fakultetami ter možnosti izobraževanja, štipendiranja in dela v kar devetih državah po svetu.

V okviru Informative bo potekal tudi projekt zaposlovanja mladih – Moja prva zaposlitev. Mladi boste na skupnem razstavnem prostoru v dvorani Kupola (A2) lahko stopili v neposreden stik z delodajalci, ki nudijo skupno kar 790 zaposlitev, štipendije, praktična usposabljanja, projektno in študentsko delo ter prvo zaposlitev.

Več na www.dobimo.se in www.informativa.si.

Vstop je prost!