Zveza ŠKIS vabi na sejem rabljenih učbenikov, akciji “Podarjam knjigo” in literarni natečaj “Trenutek sreče”

Na Zvezi ŠKIS tudi letos organizirajo Sejem rabljenih učbenikov, vendar so ga iz klasične oblike sejma, prestavili v Facebook skupino “Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS”.  

V skupino lahko dijaki_nje objavijo fotografije učbenikov in zraven napišejo priporočen prispevek. Na podlagi teh fotografij pa jih lahko ostali dijaki_nje kontaktirajo, nato pa se individualno dogovorijo za prevzem (osebni ali po pošti).

Skupina “Sejem rabljenih učbenikov Zveze ŠKIS” je odprta od 4. 9. 2020. Vanjo so vabljeni_e vsi_e, ki imajo doma učbenike in bi se jih radi znebili_e, prav tako pa so vabljeni_e vsi_e, ki bi želeli_e dobiti rabljene, a lepo ohranjene učbenike po nižji ceni. 

Letos pa vzporedno s sejmom poteka tudi akcija “Podarjam knjigo”. Ta akcija je dobrosrčne narave, saj se je predvsem v letošnjem letu izkazalo, da moramo znati pomagati drug drugemu. V ta namen, lahko vse učbenike, ki jih ne potrebujete več, prinesete ali pošljete na Zvezo ŠKIS, mi pa jih bomo posredovali tistim, ki jim nakup učbenikov predstavlja prevelik strošek in jim na ta način vsaj malo olajšali začetek šolskega leta. 

Vzporedno s projektom Sejem rabljenih učbenikov pa poteka tudi literarni natečaj za dijake za naj kratko zgodbo, z naslovom “Trenutek sreče”. Zgodbe so lahko resnične, brez zadržkov pa lahko avtorji zgodbam dodate tudi kakšno idejo, ki obstaja samo v vaši domišljiji in nestrpno čaka, da jo uporabite. 

Več informacij na spletni strani Zveze ŠKIS, tukaj ali na dijaki@skis-zveza.si in klara.sustersic@skis-zveza.si.