Zvok mladosti

Vabljeni vsi mladi, da se pridružite na osrednjem dogodku evropskega leta mladih z naslovom Zvok mladosti, ki bo potekal 27. maja, med 10. in 18. uro, v Križankah.

ZVOK MLADOSTI je dogodek s katerim boste skupaj proslavili evropsko leto mladih.

Na enem mestu bo ob celodnevnem vzporednem dogajanju, ki se bo raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, povezal dialog z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in kulturno-glasbeni program.

Vse aktivnosti, ki bodo potekale na dogodku, bodo predstavljene z vidika trajnostne in ekološke note ter podane na interaktiven, informativno – izobraževalen in zabaven način.

Vabljeni, vstop je brezplačen!

Program dogodka:

  • Na glavnem odru vas bosta čez celodnevno dogajanje popeljala Vid Sodnik in Kaja Grozina. Na oder bosta povabila Cirkus Fuskabo, Martino Ipšo, Impro: Šila, DJ Wood – D. Dan pa boste zaključili ob zvokih Ukrajinskega simfoničnega orkestra Music for the Future in Koala Voice.
  • Istočasno bo v Viteški dvorani pri Križankah potekal mladinki dialog in predstavitev programov Erasmus + Mladina in Evropska solidarnostna enota. Udeležili se boste lahko dveh pogovorov z odločevalci na temo trajnosti in podnebnih sprememb ter digitalizacije.
  • V okviru dogodka bo potekala tudi interaktivna sejemska dejavnost, na kateri se bodo predstavljale organizacije za mlade, okoljevarstvene in trajnostne organizacije ter vladni resorji. Skozi različne aktivnosti, kot so delavnice o oblikovanju predlogov za odločevalce, delavnice na temo duševnega zdravja, zaposlitve, kvizov o enakosti spolov, ponovne uporabe časopisnega papirja, izmenjevalnice ter mnogo drugih, boste spoznavali trajnostne tematike.

Vabljeni, vstop je brezplačen!

Link do dogodka lahko najdete tukaj. Podroben program je na voljo tukaj.

Vir: Urad RS za mladino