12. Slovenski kongres prostovoljstva

Slovenska filantropija vabi na 12. Slovenski kongres prostovoljstva, ki bo 5. decembra 2019, na mednarodni dan prostovoljstva, od 10.00 do 17.00 v Hiši evropske unije v Ljubljani.

Letošnji kongres namenjajo merjenju učinkov prostovoljskega dela. Opažajo, da je prostovoljstvo zelo zaželeno in prepoznano, ko rešuje različne krize, potem pa je njegov prispevek hitro pozabljen. V zadnjih letih več ali manj uspešno merijo prostovoljstvo številčno (število prostovoljcev, število prostovoljskih ur, število izvedenih delavnic …), ni pa raziskav dolgoročnih vplivov prostovoljstva na družbeno blaginjo (vpliv na  kakovost življenja prejemnikov prostovoljske pomoči, kot tudi vpliv na kakovost življenja prostovoljcev). 

Na kongresu se boste spoznali z zanimivimi praksami merjenja učinkov prostovoljskega dela, ki jih izvajajo nekatere prostovoljske organizacije, nato pa boste z metodo svetovne kavarne iskali odgovore na zgornja vprašanja. Na podlagi ugotovitev bomo zastavili nadaljnje delo na tem področju.

Za prijetno delovno vzdušje bodo poskrbeli tudi z odmori za kavo, kongres pa bo sklenjen s kosilom “svetovni okusi”.

Prijave sprejemajo najkasneje do 28. novembra 2019; prijavnico najdete tukaj.

Za vprašanja so dosegljivi na naslovu slovenska@filantropija.org.

Program kongresa vas čaka tukaj.