Čili: Obletnica Stonewallskega upora

Dva dni pred obletnico Stonewallskega upora, v petek, 26. 6. 2020, vas v tokratnem Čiliju z Legebitro vabijo na pogovor o dokumentarnem filmu “The Death and Life of Marsha P. Johnson”, ene od osrednjih figur takratnih uporov, ki so za vedno spremenili tok zgodovine na področju organiziranega boja za pravice LGBT+ skupnosti.    

Dokumentarni film si lahko pred pogovorom ogledate na povezavi, tukajDogodek bo potekal na dvorišču Mladinskega centra Legebitre (Trubarjeva cesta 76a, Ljubljana).  Če druženje v živo slučajno ne bo mogoče, vam to pravočasno sporočijo ter pogovor izvedemo v Online Mladinskem Centru, povezava je na voljo tukaj

Za varnost vseh lahko trenutne aktivnosti v MCju potekajo po točno določenih pogojih in navodilih: 

  • Obvezna je prijava na dogodek in potrditev prijave. Prijaviš se lahko tukaj 
  • Aktivnosti se lahko udeleži največ 10 oseb, zato so prijave omejene; pri čemer se upošteva izločitev prijav glede na simptome okužbe in tveganjih za okužbo s koronavirusom. 
  • Obvezna je uporaba maske, ki jo boste morale_i nositi cel čas aktivnosti. Ves čas aktivnosti je tudi obvezno vzdrževanje razdalje 1,5 metra med udeleženkami_ci aktivnosti. 
  • Aktivnosti bodo potekale na dvorišču MC Legebitra – ob slabem vremenu aktivnost odpade ali je prestavljena na splet (to je odvisno od vsake aktivnosti posebej in je opredeljeno v opisu). 
  • Vstop v prostore Legebitre je obvezno posamičen. Pred vstopom in pri izstopu je razkuževanje rok obvezno. 
  • Osebe, ki dobite potrjeno prijavo in ste sprejete na aktivnost prosimo, da prihajate točno oziroma v časovnem oknu od 15 min pred predvideno aktivnostjo do 5 min po začetku aktivnosti. Pred tem in potem žal ne morate vstopati na dvorišče in v prostore Legebitre. 
  • Ker je število mest omejeno vas prosijo, da morebitno neudeležbo na dogodku sporočite čim prej, saj s tem sprostite mesto za naslednjo osebo v čakalni vrsti. E-poštni naslovi se zbirajo za namen potrditve prijavnice. Potrditev lahko pričakujete nekaj dni pred izvedbo aktivnosti. Vsi podatki, zbrani s prijavnico bodo uporabljeni le za namen udeležbe na aktivnostih. Do njih bodo dostopale_i le zaposlene osebe DIC Legebitra. Po izvedbi aktivnosti se podatki trajno brišejo. 

Več informacij lahko najdeš tukaj.